Vinkkejä ja niksejä

Bernafon-kuulokojeiden avulla pystyt huomaamaan niiden tuomat positiiviset muutokset.

Bernafon-kuulokojeiden hyödyntäminen parhaalla mahdollisella tavalla

 • Käytä aina kotona kuulokojeitasi. Pidä katsekontakti keskustelujen aikana. Vältä taustamelua mahdollisuuksien mukaan.
 • Keskity töissä sinua lähimpään henkilöön. Pidä katsekontakti keskustelujen aikana. Toista, mitä kuulit, ja kysy puuttuvia tietoja.
 • Pyydä ravintolassa pöytä hiljaiselta alueelta poissa keittiön läheisyydestä. Kun käyt teatterissa, luennoilla, konserteissa tai elokuvissa, kysy onko paikalla käytettävissä silmukkaa, infrapuna- tai FM-järjestelmää.

Bernafon-kuulokojeittesi huoltaminen

Pidä puhtaana

On tärkeää pitää kuulokojeesi puhtaana. Pyyhi ne säännöllisesti kuivalla kankaalla tai liinalla. On myös tärkeää poistaa korvavaha, koska se voi aiheuttaa koneiston tilapäisen toimintahäiriön tai pahimmassa tapauksessa rikkoutumisen.

Lue yksityiskohtaiset ohjeet kuulokojeiden puhtaanapidosta

Pidä kuivana

Vältä kuulokojeiden kastumista (esim. niiden käyttöä suihkussa tai uidessa). Jos kuulokojeesi altistuvat kosteudelle tai hyvin kosteille olosuhteille, poista paristot ja laita kuulokojeet kuivaan säilytyspakkaukseen. Älä koskaan käytä hiustenkuivaajaa tai mikrouunia niiden kuivaamiseen.

Vältä kemikaaleja

Partavedet, hiussprayt, öljyt ja parfyymit sisältävät kemikaaleja, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti kuulokojeisiisi. Poista aina kuulokojeesi korvasta ennen tällaisten tuotteiden käsittelyä ja anna tuotteille aikaa kuivua, ennen kuin laitat kuulokojeesi takaisin.

Vältä voimakkaita lämpötiloja

Kuulokojetta ei tule koskaan altistaa voimakkaalle kuumuudelle. Älä jätä niitä autosi hansikaslokeroon.

Kuinka pidät kuulokojeesi puhtaina?

 • Käytä kertakäyttöisiä suojakäsineitä puhdistaessasi kuulokojeitasi
 • Poista paristot kuulokojeista. (EI koske ladattavia akkuja)
 • Mikäli käytät korvantauskojeita, puhdista kuulokojeen pinta kostealla puhdistusliinalla tai paperilla, joka ei sisällä alkoholia. Kuulokojeiden pinta on vettähylkivä, mutta ei kestä kemikaaleja, kuten alkoholia. Katso ohjeet korvakappaleiden puhdistamiseen ja tippien vaihtamiseen.
 • Korvakäytäväkojeiden pinnan voi puhdistaa millä tahansa kostealla liinalla tai paperilla, joka sisältää desinfioivaa tai alkoholipitoista puhdistusainetta.
 • Kertakäyttöisten puhdistusliinojen sijaan, voit käyttää puhdistuksessa myös miedossa saippua-vesiliuoksessa kostutettua, nukkaamatonta puuvillaista kangasliinaa. Vältä runsaan veden käyttöä, ettei vettä pääse kuulokojeen sisään vahingoittamaan koneistoa.
 • Heitä kertakäyttöiset suojakäsineet roskiin ja pese kätesi huolellisesti saippualla ja vedellä sekä käytä desinfioivaa käsihuuhdetta kuulokojeittesi puhdistamisen päätteeksi.
 • Anna puhdistettujen kuulokojeittesi kuivua huoneenlämmössä noin tunnin (1 h) ennen käyttöönottoa.
 • Lisätietoja

  Jos haluat lisätietoja Bernafon-kuulokojeistasi, mene materiaalipankkiin. Löydät täältä hyödyllisiä pdf-tiedostoja ladattavaksi ja videoita katsottavaksi.

 • Yleisiä ongelmia

  Jotkut pienet ongelmat on helppo korjata. Tässä muutamia hyödyllisiä vianmääritysvinkkejä useimpiin tavallisiin ongelmiin.

Etsitkö kuuloalan ammattilaista?

Voimme auttaa sinua saamaan yhteyden sinua lähellä olevaan Bernafon-jälleenmyyjään

Etsi kuuloalan ammattilainen