Kuulopiiri Oy:n tietosuojailmoitus

1. JOHDANTO

Me Kuulopiiri:llä kunnioitamme ja suojaamme käyttäjiemme yksityisyyttä, ja pyrimme olemaan mahdollisimman läpinäkyviä henkilötietojesi käyttöä koskevissa asioissa.

Tässä tietosuojailmoituksessa kerrotaan, miten keräämme ja käytämme henkilötietojasi. Tässä tietosuojailmoituksessa "me" tarkoittaa samaa kuin Kuulopiiri Oy.

Saatamme aika ajoin muuttaa tätä tietosuojailmoitusta, joten kun käytät palvelujamme, käy tarkistamassa, että olet nähnyt uusimman version.

2. KEITÄ OLEMME

Tämän verkkosivuston omistaa ja sitä ylläpitää Kuulopiiri, ja Kuulopiiri on verkkosivuston kautta sekä muilla tavoin kerättyjen henkilötietojen rekisterinpitäjä.

Jos sinulla on kysymyksiä tästä tietosuojailmoituksesta tai haluat käyttää oikeuksiasi, voit ottaa meihin yhteyttä alla olevia yhteystietoja käyttäen.

KUULOPIIRI OY
Laivalahdenkatu 2 b A
00811 Helsinki
FINLAND
Puhelin: +358 9 2786 2020
E-mail: privacy@demant.com

3. KERÄÄMÄMME JA KÄYTTÄMÄMME HENKILÖTIEDOT

Keräämme henkilötietojasi seuraavasti:

  • Kun esität tiedusteluja tai varaat tapaamisen verkkosivustomme lomakkeen kautta, teet verkossa olevan kuulotestimme, ostat meiltä tuotteita verkkosivustomme kautta, rekisteröidyt verkkosivustollamme tiliä varten, pyydät markkinointimateriaalia tai rekisteröidyt vastaanottaaksesi uutiskirjeemme.
  • Kun käyt verkkosivustollamme ja tietokoneeseesi asetetaan evästeitä. Katso lisätietoja evästekäytännöstämme.
  • Kun lähetät sähköpostia, soitat tai kirjoitat meille, käyt toimipisteissämme tai annat meille tietoja muilla tavoin, mukaan lukien kanssakäynti sosiaalisen median, kuten Facebookin tai Twitterin, kautta.
  • Kun sukulainen tai ystävä antaa meille sinusta tietoja, kun keskustelemme hänen kuulostaan, tai kun henkilö on ilmaissut, että haluaisi sinut mukaan saattajakseen kuulon arviointiin, kuulokojeen sovitukseen tai huoltotapaamiseen.

Käsittelemme seuraavanlaisia henkilötietoja:

  • Nimesi, tittelisi, postiosoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi sekä, jos ostat meiltä jotain, luotto- tai pankkikorttitietosi.
  • Tiedot puhelinpalvelujemme käytöstäsi tai toimispisteissä käynneistäsi.
  • Tiedot, jotka annat meille viestiessäsi kanssamme sähköpostitse, postitse, puhelimitse, henkilökohtaisesti tai verkkosivustomme kautta, esimerkiksi kommentit tai tiedustelut liittyen tarjoamiimme tuotteisiin ja palveluihin.
  • Jos rekisteröidyt kuulotestiimme, annat meille tietoja kuulostasi tai ostat jonkin kuulokojeistamme, saatat antaa meille arkaluonteisia tietoja terveydestäsi. Tällaisia voivat olla esimerkiksi tieto siitä, käytätkö tällä hetkellä kuulokojetta ja, jos käytät, millaista kuulokojetta, tiedot kuulosi tilasta sekä toisinaan perhehistoriasi. Keräämme ja käytämme arkaluonteista tietoa terveydestäsi ainoastaan nimenomaisella suostumuksellasi.

Teemme parhaamme varmistaaksemme, että käsittelemämme henkilötiedot sinusta ovat virheettömiä. Pyrimme myös jatkuvasti päivittämään henkilötietojasi. Koska palvelumme ovat riippuvaisia oikeista ja ajantasaisista henkilötiedoistasi, pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan meille, jos henkilötiedoissasi tapahtuu oleellisia muutoksia. Voit käyttää yllä olevia yhteystietojamme muutoksista ilmoittamiseen.

4. MIKSI KERÄÄMME JA KÄYTÄMME HENKILÖTIETOJASI JA MIKÄ ON OIKEUDELLINEN PERUSTAMME

Käytämme henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Käsitelläksemme sinulta saamamme pyynnöt, tiedustelut ja valitukset ja vastataksemme niihin, jotta voimme tarjota asiakkaillemme responsiivista palvelua oikeutetun etumme mukaisesti.
  • Toimittaaksemme pyytämäsi ja/tai ostamasi palvelut ja tuotteet sekä viestiäksemme kanssasi tällaisista palveluista ja/tai tuotteista. Teemme näin tarpeen mukaan täyttääksemme kanssasi tehdyn sopimuksen ja harjoittaaksemme liiketoimintaa, jossa tarjotaan kuulonhuoltoon liittyviä tuotteita ja palveluja, oikeutetun etumme mukaisesti.
  • Tietojemme päivittämiseen sekä tarkastuksiin oikeutetun etumme mukaisesti ja/tai lain niin vaatiessa.
  • Estääksemme tai tunnistaaksemme petoksen ja laatiaksemme, toimeenpannaksemme tai puolustaaksemme oikeusvaateita oikeutetun etumme mukaisesti.
  • Noudattaaksemme lainvalvonta- ja sääntelyviranomaisten pyyntöjä lain niin vaatiessa tai oikeutetun etumme mukaisesti.
  • Analysoidaksemme suuntauksia ja profiileja pyrkiessämme oikeutetun etumme mukaisesti kehittämään, muuttamaan, yksilöimään ja parantamaan palvelujamme ja viestintäämme asiakkaidemme eduksi.
  • Suorittaaksemme asiakastyytyväisyystutkimuksia pyrkiessämme oikeutetun etumme mukaisesti kehittämään, muuttamaan, yksilöimään ja parantamaan palvelujamme ja viestintäämme asiakkaidemme eduksi.
  • Suositellaksemme tuotteita ja palveluja, joista uskomme sinun olevan kiinnostunut. Teemme näin oikeutetun etumme mukaisesti harjoittaaksemme suoramarkkinointia asiakkaillemme, mutta käyttäessämme terveystietojasi tai sähköisiä menetelmiä, kuten sähköpostia, vain nimenomaisella suostumuksellasi.

5. KUINKA JAAMME HENKILÖTIETOJASI

Emme vuokraa, myy tai muulla tavoin jaa tai paljasta henkilötietojasi muutoin kuin tässä tai tietojen keräämisen yhteydessä kuvatuilla tavoilla.

Saatamme jakaa henkilötietojasi William Demant Groupin konserniyritysten kanssa toimittaaksemme, parantaaksemme ja kehittääksemme tuotteitamme ja palvelujamme. Näet, mitä yrityksiä William Demant Groupiin kuuluu, uusimman vuosikertomuksemme organisaatiokaaviosta. Uusin vuosikertomuksemme on osoitteessa www.demant.com.

Saatamme jakaa henkilötietojasi sellaisten palveluntarjoajiemme kanssa, joka muun muassa

  • auttavat meitä verkkosivustomme hallinnassa tai vianetsinnässä
  • auttavat meitä tuotteidemme toimituksessa tai suunnittelussa tai liiketoimintamme hallinnassa
  • auttavat meitä markkinointikampanjoissamme
  • hoitavat puhelinpalvelukeskuksiamme tai
  • tarjoavat meille sähköisiä tai fyysisiä tallennuspalveluja tai -järjestelmiä.

Jaamme tietojasi näissä olosuhteissa vain, jos se on tarpeen, jotta palveluntarjoajamme pystyvät toimittamaan meille palvelunsa. Näillä palveluntarjoajilla ei ole valtuuksia säilyttää tai käyttää henkilötietojasi mihinkään muihin tarkoituksiin, ja heillä on aina velvollisuus pitää henkilötietosi turvassa ja luottamuksellisina.

Saatamme paljastaa henkilötietojasi valikoiduille kolmansille osapuolille, kuten lainvalvontaviranomaisille, sääntelyviranomaisille ja ammatillisille neuvonantajallemme, jos meillä on velvollisuus tehdä niin lakisääteisen velvollisuutemme täyttämiseksi tai jos se on oikeutettu etumme, sekä voidaksemme noudattaa verkkosivustomme käyttöehtoja tai muita asiaan liittyviä sopimuksia sinun tai yrityksesi kanssa.

6. TIETOJEN SIIRTO KOLMANSIIN MAIHIN

Voidaksemme toimittaa sinulle tuotteitamme ja palvelujamme saatamme jakaa henkilötietojasi William Demant Groupin konserniyritysten kanssa EU/ETA-alueen ulkopuolelle.

Jos käsittelemme henkilötietojasi EU/ETA-alueen ulkopuolella, käytämme asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia menettelyjä niin, että käsittely täyttää oleellisten tietosuojalakien vaatimukset, mukaan lukien rekisteröidyn oikeuksien suojelemisesta huolehtiminen. Henkilötietojen siirto perustuu EU:n komission mallisopimuslausekkeisiin, jotka EU:n komission mukaan tarjoavat riittävät takeet yksityisyyden suojalle, perusoikeuksille ja -vapauksille sekä niihin liittyvien oikeuksien käyttämiseen.

7. KUINKA KAUAN SÄILYTÄMME HENKILÖTIETOJASI

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin tarpeen oikeutettujen oikeudellisten tai liiketoiminnallisten syiden perusteella, myös noudattaaksemme lakisääteisiä velvollisuuksia. Poistamme henkilötietosi, kun niitä ei enää tarvita siinä tarkoituksessa, jota varten niitä keräsimme, käsittelimme ja säilytimme. Säilytämme henkilötiedot, jotka laki velvoittaa meitä säilyttämään.

Jos haluat tarkempia tietoja säilytyskäytännöstämme, ota meihin yhteyttä yllä olevia yhteystietoja käyttäen.

8. TIETOTURVA

Olemme ottaneet käyttöön asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia menettelyjä suojataksemme henkilötietojasi tahattomalta menetykseltä tai muutoksilta, luvattomalta paljastumiselta sekä valtuuttamattomien henkilöiden käsiksi pääsyltä.

Mikäli tietoturvarikkomus tapahtuu, ilmoitamme sinulle heti kun mahdollista, jos rikkomus saattaa aiheuttaa korkean riskin oikeuksiesi rikkomiseen, esimerkiksi identiteettivarkauteen, syrjimiseen, maineen menetykseen tai muuhun merkittävään haittaan.

9. OIKEUTESI YKSITYISYYTEEN

Sinulla on oikeus koska tahansa pyytää tietoja siitä, mitä sinua koskevia henkilötietoja käsittelemme, mistä tiedot kerätään ja mihin niitä käytämme. Sinulla on myös oikeus saada tietää, kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi ja kenen kanssa ne jaamme. Jos pyydät, voimme antaa sinulle tiedot (ja kopion) sinusta säilyttämistämme henkilötiedoista. Pääsyäsi tietoihin saatetaan rajoittaa muiden ihmisten tietosuojan, kauppasalaisuuksien ja immateriaalioikeuksien suojelemiseksi. Sinulla voi myös olla oikeus tietojen siirtämiseen. Jos uskot, että käsittelemämme sinua koskevat henkilötiedot ovat virheellisiä tai puutteellisia, sinulla on oikeus pyytää korjaamista. Ota meihin yhteyttä ja kerro, miten voimme korjata tietosi.

Joissakin tapauksissa meillä on velvollisuus poistaa henkilötietosi. Näin voi olla esimerkiksi, jos peruutat suostumuksesi. Jos uskot, ettei henkilötietojasi enää tarvita siinä tarkoituksessa, johon ne keräsimme, sinulla on oikeus pyytää niiden poistamista. Voi ottaa meihin yhteyttä myös, jos uskot, että henkilötietojasi käsitellään sovellettavien lakien tai muiden lakisääteisten velvoitteiden vastaisesti.

Kun esität pyynnön henkilötietojesi korjaamisesta tai poistamisesta, tutkimme, täyttyvätkö ehdot. Jos ne täyttyvät, teemme muutokset tai poiston mahdollisimman pian.

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä. Voit myös vastustaa henkilötietojesi käyttöä markkinointitarkoituksiin. Jos haluat jättää vastalauseen, voit ottaa meihin yhteyttä tämän tietosuojailmoituksen alkuosassa annettuja yhteystietoja käyttäen. Jos vastalauseesi on oikeutettu, varmistamme, että henkilötietojesi käsittely lopetetaan.

10. OIKEUS ESITTÄÄ VALITUS

Jos olet huolissasi siitä, miten käsittelemme tietojasi, kerro meille, niin vastaamme kysymyksiisi ja ryhdymme tarvittaessa toimiin varmistaaksemme, että toimintatapamme ovat velvoitteidemme mukaisia. Jos et edelleenkään ole tyytyväinen siihen, miten käytämme tietojasi, sinulla on oikeus esittää valitus asiaankuuluvalle kansalliselle tietosuojaviranomaiselle. Suomessa asiaankuuluva tietosuojaviranomainen on Tietosuojavaltuutetun toimisto. Voit ottaa yhteyttä Tietosuojavaltuutetun toimistoon osoitteeseen Ratapihantie 9, 6. kerros, 00520 Helsinki, +358 29 566 6700, sähköposti: tietosuoja@om.fi.

11. LASTEN YKSITYISYYS

Tarjoamme ratkaisuja lapsille, mutta tämä verkkosivusto ei ole tarkoitettu eikä suunniteltu alle 13-vuotiaiden lasten henkilötietojen keräämiseen. Emme kerää tarkoituksellisesti henkilötietoja kenestäkään, jonka tiedämme olevan alle 13-vuotias.

12. KOLMANSIEN OSAPUOLTEN VERKKOSIVUSTOT

Tämä sivusto saattaa sisältää linkkejä muiden yritysten ja organisaatioiden verkkosivustoihin. Tämä tietosuojailmoitus ei koske tällaisia kolmansien osapuolten sivustoja. Suosittelemme, että olet suoraan yhteydessä näihin kolmansien osapuolten sivustoihin saadaksesi tietoa niiden tiedonkeräys- ja jakamiskäytännöistä.

13. MUUTOKSET TIETOSUOJAILMOITUKSEEN

Saatamme aika ajoin päivittää tätä ilmoitusta julkaisemalla uuden version verkkosivustollamme. Jos aiheellista, mahdollista ja asianmukaista, saat ilmoituksen sähköpostitse.

Tämä tietosuojailmoitus on päivitetty 13.8.2018