Lisätietoa kuulostasi

Kuulo on kyky vastaanottaa ääniä korvan välityksellä. Kuuleminen ja kommunikointi yhdistävät meitä, mutta sitä ei voi pitää itsestäänselvyytenä. Me Bernafonilla haluamme pitää huolta kuulostasi.

Heikentynyt kuulo voi vaikeuttaa kommunikointia ryhmätilanteissa ja siten heikentää elämänlaatuasi merkittävästi. Kuulonalenema liittyy usein ikääntymiseen samalla tavalla kuin näköaistin mahdollinen heikentyminen iän myötä. Uudenlaiset Bernafon kuulokojeet parantavat elämänlaatuasi.

Mikä on kuulonalenema?

 • Heikentynyt kuulo

  Ikääntymiseen liittyvää kuulonalenemaa voi ilmetä jo keski-ikäisillä. Jopa jo puolet yli 80-vuotiaista kärsii huonosta kuulosta, josta voi seurata hoitamattomana myös sosiaalisia vaikeuksia.

  hearing_loss
 • Kuulonaleneman vaikeusaste

  Miten määrittelemme heikentyneen kuulon? Kuulonaleneman vaikeusaste riippuu siitä, miten voimakas äänen pitää olla ennen kuin kuulemme sen. Kuulonalenema voi olla joko lievä, keskivaikea, vaikea tai erittäin vaikea.

  hearing_loss
 • Kuulovaurion tyypit

  Sensorineuraalinen eli sisäkorvaperäinen kuulovaurio on yleisin (noin 90 % kaikista kuulovaurioista) ja se on usein luonnollisen ikääntymisen seuraus. Yleisimpiä sisäkorvaperäisen kuulovaurion aiheuttajia ovat sisäkorvassa olevan simpukan kuulosolujen altistuminen kovalle melulle, päävammat, geneettiset ominaisuudet, sairaudet, kasvaimet tai voimakas lääkitys.

  sensorineural_280

  Konduktiivisessa eli johtumis- tai välikorvaperäisessä kuulovauriossa äänen johtuminen sisäkorvaan on estynyt korvakäytävässä, tärykalvossa tai kuuloluissa olevien ongelmien vuoksi.

  conductive_280

Kun puheesta on vaikea saada selvää.

Kuulonalenema voi aiheuttaa erityistä harmia keskutelutilanteissa, joissa on taustamelua. Kuulonaleneman oireiden tunnistaminen ajoissa on erityisen tärkeää. Ovatko seuraavat arkipäivän tilanteet tuttuja itsellesi tai läheisellesi:

Pyydätkö usein toistamaan kuulemaasi?

Onko sinulla vaikeuksia osallistua ryhmäkeskusteluihin, koska et saa puheesta selvää?

Kuulostaako muiden puhe muminalta?

Onko takaa tulevasta puheesta vaikea saada selvää?

Täytyykö TV:n ja radion ääntä säätää huomattavan voimakkaalle?

Vältteletkö tilaisuuksia ja paikkoja, joissa on paljon taustamelua?

Kolme askelta kohti parempaa kuulemista kuulokojeen avulla

 • Tutkituta kuulosi

  Jos olet huolissasi kuulostasi, tee tutkimus nopealla online -kuulotestillämme

 • Varaa aika kuulontutkimukseen

  Kuulontutkija eli audionomi kartoittaa tilanteesi ja tutkii kuulosi. Saat lisätietoa kuulokojeista, joita kutsutaan myös kuulolaitteiksi.

 • Hoitosuunnitelma

  Jos kuulontutkimuksen perusteella on syytä hankkia kuulokoje, kuulontutkijasi kertoo juuri sinulle sopivista kuulokojemalleista ja kuntoutusvaihtoehdoista.